Du behöver

  • 1.5 st gelatinblad
  • 8 st digestivekex
  • 0.5 tsk kanel malen
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 st burk kondenserad mjölk, sötad
  • lime rivet skal och av

Topping

2 st apelsiner
mynta ev färsk

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Krossa kexen till smulor och blanda med kanel.

2
Fördela smulorna i fyra lite större eller åtta mindre glas.

3
Vispa grädden i en bunke. Vispa ner kondenserad mjölk och lime-skal. Smält gelatinet i limesaften i en kastrull och rör ner det i smeten.

4
Fördela smeten i glasen. Ställ kallt i minst två timmar, gärna över natten.

5
Skär bort skalet på apelsinerna och skär dem i små bitar. Fördela i glasen. Garnera eventuellt med mynta.


Kommentar:
Lägg till 2 timmar i kyl.