Kryddmarinerade ben med knaprig potatis och chilidipp

Du behöver 10 st Kronfågel Kryddmarinerade kycklingben 4 st bakpotatis olja flingsalt och nymald svartpeppar Chilidipp 2 dl lätt crème fraiche 0.5 dl tomatketchup Chili...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 10 st Kronfågel Kryddmarinerade kycklingben
  • 4 st bakpotatis
  • olja
  • flingsalt och nymald svartpeppar

Chilidipp

2 dl lätt crème fraiche
0.5 dl tomatketchup
Chili explosion nymald, (finns i förpackning med kvarn)

Gör så här

1
Stek kryddmarinerade benen enligt anvisning på förpackningen. Skrubba bakpotatisen och dela i tunna klyftor. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Ringla över olja och blanda lätt samman så alla ytor blir täckta med olja. Strö över flingsalt och nymald peppar. Stek i 225° C 25-30 min.

2
Blanda samman dippen och smaka av med salt, peppar och nymald chilikrydda.

3
Servera en portion kycklingben och potatis i en korg med chilidipp.

4
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top