Du behöver
- 500 g potatis av mjölig sort
- 1 msk smält smör
- rapsolja blandat
- 1 st purjolök späd
- 500 g lövbiff
- 1 msk olivolja
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 2 msk kalvfond konc
- 2 msk svartvinbärsgelé
- salt och peppar
- 1/2–1 tsk arrowrot
- 0.5 dl dill finhackad
- 0.75 dl svarta vinbär färska
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och skiva potatisen tunt. Skär skivorna i stickor. Bred ut potatisen i en långpanna och ringla över hälften av smöroljan. Blanda runt väl. Salta och peppra. Baka i mitten av ugnen i 15–20 minuter tills de har fått fin färg.
2
Skiva purjon. Strimla lövbiffen. Fräs purjon i oljan i cirka 2 minuter i en panna med lite höga kanter så att den får lite färg. Lägg åt sidan.
3
Bryn köttet hastigt i resten av smöroljan i samma panna i omgångar så att det får fin färg. Lägg tillbaka purjon och tillsätt grädde, kalvfond och gelé. Låt puttra ihop i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Red med arrowrot utrörd i lite vatten.
4
Vänd runt potatisen med dillen. Strö över lite färska rårörda svarta vinbär i pannan före servering.