Du behöver
- 4 portioner jasminris
- 4 kycklingfiléer
- 300 g champinjoner, skivade
- 1 purjolök, tunnskivad
- 100 g färsk spenat, grovhackad
- smör och olja att steka i
- salt och svartpeppar
- Senapssås
- 2 dl lätt-creme fraiche
- 1–2 msk skånsk senap
- 2 tsk flytande honung
- 1 nypa salt
Gör så här
1
Koka riset enligt förpackningens anvisning. Ta ut kycklingen så att den inte är kylskåpskall.
2
Förbered grönsakerna så att de är stekklara.
3
Banka ut kycklingen med en kötthammare eller med botten av en liten kastrull. Slå inte sönder kycklingen. Meningen är att det ska bli en tunn köttskiva.
4
Stek kycklingen i smör och olja cirka 1–2 minuter på var sida. Salta och peppra under tiden.
5
Lägg kycklingen åt sidan och täck så att den håller värmen. Häll olja i stekpannan och fräs svamp och purjo i cirka 2 minuter. Tillsätt spenaten och stek 1 minut till. Smaka av med salt och peppar.
6
Rör ihop ingredienserna till såsen och servera den till kyckling, ris och svampfräs.
Tips! Banka ut kycklingfilén så blir den snabbt och jämnt genomstekt.