Du behöver

  • 4 portioner jasminris
  • 4 kycklingfiléer
  • 300 g champinjoner, skivade
  • 1 purjolök, tunnskivad
  • 100 g färsk spenat, grovhackad
  • smör och olja att steka i
  • salt och svartpeppar
  • Senapssås
  • 2 dl lätt-creme fraiche
  • 1–2 msk skånsk senap
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 nypa salt

Gör så här

1
Koka riset enligt förpackningens anvisning. Ta ut kycklingen så att den inte är kylskåps­kall.

2
Förbered grönsakerna så att de är stekklara.

3
Banka ut kycklingen med en kötthammare eller med botten av en liten kastrull. Slå inte sönder kycklingen. Meningen är att det ska bli en tunn köttskiva.

4
Stek kycklingen i smör och olja cirka 1–2 minuter på var sida. Salta och peppra under tiden.

5
Lägg kycklingen åt sidan och täck så att den håller värmen. Häll olja i stekpannan och fräs svamp och purjo i cirka 2 minuter. Tillsätt spenaten och stek 1 minut till. Smaka av med salt och peppar.

6
Rör ihop ingredienserna till såsen och servera den till kyckling, ris och svampfräs.


Kommentar:
Tips! Banka ut kycklingfilén så blir den snabbt och jämnt genomstekt.