Du behöver
- 1 röd chilifrukt
- 4 portioner parboiled ris
- vatten, salt
- 2 vitlöksklyftor
- ca 1 dl matlagningsgrädde
- 600 g tinade ärter
- svartpeppar
- 5 dl fiskbuljong
- 4 tinade portionsbitar laxfilé
Gör så här
1
Finskiva chilifrukten, peta bort kärnorna. Koka riset i saltat vatten efter paketets anvisning. Låt chilin koka med den sista minuten.
2
Skala och skiva vitlöken, koka upp den med grädden i hög kastrull. Tillsätt ärterna och låt dem bara bli heta. (Stav)mixa till såsig konsistens och smaka av med salt och peppar.
3
Koka upp vatten och fond eller tärning till buljongen. Skär bort det ytliga bruna fiskköttet på laxen.
4
Lägg fiskbitarna i kokande buljong, den behöver inte täcka. Lägg på lock, lyft från värmen och vänta 4 minuter, sedan är fisken färdig.