Du behöver

  • 1 röd chilifrukt
  • 4 portioner parboiled ris
  • vatten, salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 1 dl matlagningsgrädde
  • 600 g tinade ärter
  • svartpeppar
  • 5 dl fiskbuljong
  • 4 tinade portionsbitar laxfilé

Gör så här

1
Finskiva chilifrukten, peta bort kärnorna. Koka riset i saltat vatten efter paketets anvisning. Låt chilin koka med den sista minuten.

2
Skala och skiva vitlöken, koka upp den med grädden i hög kastrull. Tillsätt ärterna och låt dem bara bli heta. (Stav)mixa till såsig konsistens och smaka av med salt och peppar.

3
Koka upp vatten och fond eller tärning till buljongen. Skär bort det ytliga bruna fiskköttet på laxen.

4
Lägg fiskbitarna i kokande buljong, den behöver inte täcka. Lägg på lock, lyft från värmen och vänta 4 minuter, sedan är fisken färdig.