Du behöver

  • Pumpascones
  • 240 g (4 dl) vetemjöl
  • 240 g (4 dl) grahamsmjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 4 dl (fil)mjölk
  • 2–3 msk gröna pumpafrön
  • Frikadeller
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl kallt vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 äggula
  • rivet skal av 1 citron
  • 300 g blandfärs
  • Rödkålssoppa
  • 1 liter (höns)buljong av fond
  • 1 burk (cirka 500 g) ätfärdig rödkål
  • 1 tsk kumminfrön

Gör så här

1
Börja med brödbaket. Värm ugnen till 250 grader. Blanda mjölsorterna och bakpulvret med småbitar smör till smulig massa.

2
Arbeta snabbt samman med filmjölken och forma två längder på papprad plåt. Klappa fast pumpafrön i brödytorna. grädda cirka 10 minuter mitt i ugnen.

3
Blanda ströbrödet med vatten, tillsätt salt och peppar. Låt stå 10 minuter.

4
Blanda sedan i äggula, cit­ronriv och färs. Forma rejäla frikadeller med våta händer.

5
Koka upp vatten och fond och låt hälften av frikadellerna sjuda i sänder, cirka 4 minuter per sats. Ta upp med hålslev.

6
Blanda ner rödkål i buljongen och koka upp. Stöt kumminen i mortel och tillsätt dem. Servera med frikadeller och nybakade pumpascones.