Du behöver
- Pumpascones
- 240 g (4 dl) vetemjöl
- 240 g (4 dl) grahamsmjöl
- 4 tsk bakpulver
- 100 g smör
- 4 dl (fil)mjölk
- 2–3 msk gröna pumpafrön
- Frikadeller
- 1/2 dl ströbröd
- 1 dl kallt vatten
- 1/2 tsk salt
- 1 krm nymalen svartpeppar
- 1 äggula
- rivet skal av 1 citron
- 300 g blandfärs
- Rödkålssoppa
- 1 liter (höns)buljong av fond
- 1 burk (cirka 500 g) ätfärdig rödkål
- 1 tsk kumminfrön
Gör så här
1
Börja med brödbaket. Värm ugnen till 250 grader. Blanda mjölsorterna och bakpulvret med småbitar smör till smulig massa.
2
Arbeta snabbt samman med filmjölken och forma två längder på papprad plåt. Klappa fast pumpafrön i brödytorna. grädda cirka 10 minuter mitt i ugnen.
3
Blanda ströbrödet med vatten, tillsätt salt och peppar. Låt stå 10 minuter.
4
Blanda sedan i äggula, citronriv och färs. Forma rejäla frikadeller med våta händer.
5
Koka upp vatten och fond och låt hälften av frikadellerna sjuda i sänder, cirka 4 minuter per sats. Ta upp med hålslev.
6
Blanda ner rödkål i buljongen och koka upp. Stöt kumminen i mortel och tillsätt dem. Servera med frikadeller och nybakade pumpascones.