Ugnsgös med spansk fyllning

Du behöver 4 portioner jasminris 2 gösfiléer (ca 700 g) med skinnet kvar (torskfilé går också bra) 1 broccolistånd ½ squash 2 röda paprikor 1...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 portioner jasminris
  • 2 gösfiléer (ca 700 g) med skinnet kvar (torskfilé går också bra)
  • 1 broccolistånd
  • ½ squash
  • 2 röda paprikor
  • 1 citron, skal + saften av halva
  • 1/2 burk soltorkad tomatcreme (ca 70 g)
  • 1 burk grillad paprika i vitlök och olja (ca 250 g)
  • salt och peppar
  • steksnöre, 3–4 st, ca 25 cm långa
  • 2 msk rapsolja

Gör så här

1
Koka riset enligt förpackningens anvisning. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj fiskfiléerna och torka dem med hushållspapper. Hacka broccoli, squash och paprika i bitar och blanda med rivet citronskal, citronsaft och tomatcreme. Tillsätt paprikan med det mesta av oljan i glasburken och blanda grönsaksröran. Salta och peppra.

2
Lägg en fiskfilé i en ugnsform med tre eller fyra snörstumpar under på tvären. Salta lätt och lägg på några rejäla skedar av grönsaksröran.

3
Salta den andra filén lätt och lägg den ovanpå. Knyt snörena runt båda filéerna, börja i mitten. Knyt dubbelknut och klipp av ändarna. Olja lätt ovanpå fisken och strö över en nypa salt.

4
Lägg resten av grönsaksröran runt fisken i formen och stek i ugnen i cirka 20 minuter tills fiskskinnet fått fin färg.

5
Servera med ris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top