Du behöver
- 4 portioner jasminris
- 2 gösfiléer (ca 700 g) med skinnet kvar (torskfilé går också bra)
- 1 broccolistånd
- ½ squash
- 2 röda paprikor
- 1 citron, skal + saften av halva
- 1/2 burk soltorkad tomatcreme (ca 70 g)
- 1 burk grillad paprika i vitlök och olja (ca 250 g)
- salt och peppar
- steksnöre, 3–4 st, ca 25 cm långa
- 2 msk rapsolja
Gör så här
1
Koka riset enligt förpackningens anvisning. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj fiskfiléerna och torka dem med hushållspapper. Hacka broccoli, squash och paprika i bitar och blanda med rivet citronskal, citronsaft och tomatcreme. Tillsätt paprikan med det mesta av oljan i glasburken och blanda grönsaksröran. Salta och peppra.
2
Lägg en fiskfilé i en ugnsform med tre eller fyra snörstumpar under på tvären. Salta lätt och lägg på några rejäla skedar av grönsaksröran.
3
Salta den andra filén lätt och lägg den ovanpå. Knyt snörena runt båda filéerna, börja i mitten. Knyt dubbelknut och klipp av ändarna. Olja lätt ovanpå fisken och strö över en nypa salt.
4
Lägg resten av grönsaksröran runt fisken i formen och stek i ugnen i cirka 20 minuter tills fiskskinnet fått fin färg.
5
Servera med ris.