Du behöver
- 2 st lökar stora gula
- 1 st bananschalottenlök eller 2 vanliga schalottenlökar
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 1 st smör klick
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk socker
- 1 pkt smördeg ca 250 g
- 1 st ägg till pensling
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och dela lökarna. Skiva den gula löken och finhacka schalottenlöken och vitlöken.
2
Fräs all lök i smör på medelvärme i minst 5 minuter tillsammans med salt och socker.
3
Rulla ut smördegen eller kavla ut så att den är cirka 3 millimeter tjock.
4
Ta ut rundlar, cirka 8 centimeter i diameter, med ett dricksglas. Lägg rundlarna på en plåt täckt med papper och pensla lätt med ägg.
5
Lägg 1 matsked karamelliserad lök i mitten av varje rundel och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, tills smördegen rest sig och fått fin färg.