Du behöver

  • 2 st lökar stora gula
  • 1 st bananschalottenlök eller 2 vanliga schalottenlökar
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 1 st smör klick
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk socker
  • 1 pkt smördeg ca 250 g
  • 1 st ägg till pensling

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och dela lökarna. Skiva den gula löken och finhacka schalottenlöken och vitlöken.

2
Fräs all lök i smör på me­delvärme i minst 5 minuter tillsammans med salt och socker.

3
Rulla ut smördegen eller kavla ut så att den är cirka 3 millimeter tjock.

4
Ta ut rundlar, cirka 8 centimeter i diameter, med ett dricksglas. Lägg rundlarna på en plåt täckt med papper och pensla lätt med ägg.

5
Lägg 1 matsked karamelliserad lök i mitten av varje rundel och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, tills smördegen rest sig och fått fin färg.