Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 4 st vitlöksklyftor hackade
  • 0.5 tsk malen koriander
  • 1 tsk spiskummin malen
  • olivolja till stekning
  • 900 g morötter sköljda
  • 2 tärning grönsaksbuljong
  • 1 l kokande vatten
  • salt nymalen svartpeppar
  • citronsaft

Topping

1 st burk kikärter
1 msk olivolja
0.25 tsk spiskummin malen
1 nypa chiliflakes
salt
1 dl matyoghurt
persilja grovhackad
pitabröd värmda

Gör så här

1
Riv löken grovt i matberedare och fräs med vitlök, koriander och spiskummin i en stor kastrull tills löken är mjuk men inte tagit färg. Riv även morötterna grovt och tillsätt i kastrullen tillsammans med buljongtärningar och kokande vatten.

2
Låt koka tills morötterna är mjuka, cirka tio minuter, mixa sedan slätt, späd vid behov, och smaka av med salt, peppar och citronsaft.

3
Skölj kikärterna och torka torra med hushållspapper, fräs i het panna med olivolja, spiskummin och chiliflakes tills de är heta och fått färg. Smaka av med salt.

4
Servera soppan med kikärter, en klick yoghurt, persilja och pitabröd.