Du behöver
- 500 g blandfärs
- 1 ägg
- ca 1 dl hackad mynta
- 1 gul lök, hackad
- 1 tsk salt
- nymalen svartpeppar
- olja och smör till stekning
- 2 burkar (à cirka 400 g) matvete
- 1 tråg (ca 150 g) haricots verts, lättkokta
- 1 burk kidneybönor, väl sköljda
- 1 msk pressad citron
- 1 msk olivolja
- salt
- 150 g fetaost
- 1 burk (2 dl) matlagningsyoghurt
Gör så här
1
Arbeta ihop färs, ägg, mynta, lök, salt och rejält med svartpeppar till en jämn färs. Forma åtta biffar och stek runt om i smör och olja i 7–8 minuter.
2
Värm matvetet i sitt spad i kastrull och häll sedan av. Blanda med bönsorter, citronsaft och olivolja, smaka av med salt.
3
Finfördela fetaosten med gaffel och rör ihop med matyoghurten till en kräm.
4
Servera biffarna med matvetet och fetakrämen.