Du behöver

  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • ca 1 dl hackad mynta
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • olja och smör till stekning
  • 2 burkar (à cirka 400 g) matvete
  • 1 tråg (ca 150 g) haricots verts, lättkokta
  • 1 burk kidneybönor, väl sköljda
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • 150 g fetaost
  • 1 burk (2 dl) matlagningsyoghurt

Gör så här

1
Arbeta ihop färs, ägg, mynta, lök, salt och rejält med svartpeppar till en jämn färs. Forma åtta biffar och stek runt om i smör och olja i 7–8 minuter.

2
Värm matvetet i sitt spad i kastrull och häll sedan av. Blanda med bönsorter, citronsaft och olivolja, smaka av med salt.

3
Finfördela fetaosten med gaffel och rör ihop med matyoghurten till en kräm.

4
Servera biffarna med matvetet och fetakrämen.