Du behöver

  • 4 portioner spaghettini
  • 2 dl gröna ärter, frysta
  • 600 g kycklingbröstfilé
  • salt, nymalen svartpeppar
  • en kvist rosmarin, de plockade bladen
  • smör och olja till stekning
  • 4 msk olivolja
  • 5 klyftor vitlök, tunnskivade
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • färsk parmesanost

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg ärterna i en skål, häll på kokande vatten och täck med ett fat, låt stå medan pastan kokar och häll sedan av.

2
Dela kycklingen mitt på till tunna schnitzlar, lägg dem på ena halvan av en stor bit bakplåtspapper, salta, peppra och strö över rosmarin, vik över papperet och banka ut filéerna tunt med knytnäven eller en kavel. Stek i smör och olja på het värme, ett par minuter per sida tills kycklingen är genomstekt.

3
Ta upp filéerna, torka ur pannan och häll i olivoljan. Tillsätt vitlök och chiliflakes och stek på låg värme i cirka två minuter utan att det tar färg. Vänd ner den kokta pastan och de avrunna ärterna i pannan, salta och peppra.

4
Servera kycklingen med pastan och färskriven parmesanost.