Du behöver

  • 1 kg fast potatis
  • 500 g brysselkål
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 4.5 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 krm svartpeppar nymalen
  • 0.5 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 1 tsk olivolja
  • 1 st burk kikärter ätfärdiga
  • 100 g halloumiost
  • krasse

Gör så här

1
Skala och grovtärna potatisen, koka den mjuk i saltat vatten, 6–7 minuter.

2
Ansa brysselkålen och låt den ångkoka under lock ovanpå potatisen cirka 3 minuter. Låt rinna av.

3
Fräs smöret i tjockbottnad gryta utan att det tar färg. Rör i mjöl, späd med mjölk och koka upp under omrörning. Låt småputtra 3 minuter, smaka av med salt, peppar och apelsinkoncentrat. Blanda i potatis och kål.

4
Hetta upp en stekpanna med lite olja. Skölj kikärterna, låt dem rinna av på handduk. Strimla halloumin till munsbitar, fräs dem hastigt på hög värme. Ta upp. Låt även kikärterna ta lite färg i stekpannan. Strö kikärter och halloumi över brysselkålsgrytan, vänd i. Klipp gärna lite smörgåskrasse över.