Vegopizza med chevreost

Du behöver 4 prt pizzadeg färdig olja att pensla degen med 1 st burk lätt soltorkade tomater i olja 400 g chèvreost 1 dl pinjenötter...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt pizzadeg färdig
  • olja att pensla degen med
  • 1 st burk lätt soltorkade tomater i olja
  • 400 g chèvreost
  • 1 dl pinjenötter
  • 2.5 dl riven ost (ca 200 g)
  • 1 st burk pesto (ca 400 g)
  • rucola

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut degen på bakplåtspapper och pensla med lite olivolja. Fördela tomater, skivad chevre och pinjenötter på pizzan och strö riven ost över.

2
Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter tills osten smält och pizzan fått fin färg.

3
Ta ut och drissla på klickar av pesto (om peston är för fast, späd den med olivolja). Toppa med rucola.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top