Du behöver

  • 1 st gul lök
  • olja att steka i
  • 1/2 – 1 tsk kajennpeppar
  • 1 msk curry
  • kanel efter eget tycke
  • 2 st morötter
  • 1 st burk kikärter, 400 g sköljda, avrunna
  • 1 st burk skalade hela tomater, 400 g
  • 2 st vitlöksklyftor
  • salt och peppar

Tillbehör

crème fraîche
bröd mjukt

Gör så här

1
Stek löken i olja tillsammans med kryddorna. Riv morötterna och fräs dem och kikärtorna någon minut med löken så att de får smak.

2
Häll sedan i tomaterna och mosa sönder dem lite. Fyll konservburken med vatten och häll i grönsakspannan. Låt koka upp.

3
Pressa i vitlök och smaka av med salt och peppar. Krydda extra om det behövs. Låt koka ihop i cirka 10 minuter. Servera med en klick creme fraiche och bröd.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 477, Fett 22 gram, Kolhydrater 52 gram, Fibrer 10 g