Du behöver
- 1 st gul lök
- olja att steka i
- 1/2 – 1 tsk kajennpeppar
- 1 msk curry
- kanel efter eget tycke
- 2 st morötter
- 1 st burk kikärter, 400 g sköljda, avrunna
- 1 st burk skalade hela tomater, 400 g
- 2 st vitlöksklyftor
- salt och peppar
Tillbehör
crème fraîche
bröd mjukt
Gör så här
1
Stek löken i olja tillsammans med kryddorna. Riv morötterna och fräs dem och kikärtorna någon minut med löken så att de får smak.
2
Häll sedan i tomaterna och mosa sönder dem lite. Fyll konservburken med vatten och häll i grönsakspannan. Låt koka upp.
3
Pressa i vitlök och smaka av med salt och peppar. Krydda extra om det behövs. Låt koka ihop i cirka 10 minuter. Servera med en klick creme fraiche och bröd.
Näringsvärde: Kcal 477, Fett 22 gram, Kolhydrater 52 gram, Fibrer 10 g