Du behöver
- 4 ägg
- 2 dl strösocker + socker till underlaget
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 2 tsk bakpulver
- 3/4 dl punsch
- 3/4 dl vatten
- Garnering
- 3 dl vispgrädde
- 40 g blockchoklad
Gör så här
1
Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjöl, potatismjöl och bakpulver.
2
Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda cirka 5 minuter.
3
Stjälp upp kakan på sockrat underlag. Dra av papperet, pensla det med kallt vatten så går det lätt att dra av.
4
Låt kakan svalna och dela den mitt itu. Blanda punsch och vatten och fukta bottnarna med blandningen. Vispa grädden och bred hälften som mellanlägg och hälften ovanpå som garnering.
5
Smält sedan blockchokladen och ringla över tårtan.
Detta är ett läsarrecept från Gunborg Jonsson i Falkenberg.