Du behöver

  • 100 g smör rumstempererat
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2.5 dl mjöl (150 g)
  • 2 tsk råsocker att strö över

Gör så här

1
Elvispa smör, socker, vaniljsocker och ingefära poröst. Sikta i mjölet och vispa försiktigt till ett smul. Tryck ihop smulet till en boll. Dela bollen i två lika stora bitar och platta till eller kavla ut på bakplåtspapper till två cirklar, cirka 1 centimeter tjocka och 17 centimeter i diameter. Jämna till kanterna. Gör mönster runt kanten med spetsen på ett skedhandtag. Skär varje cirkel i 16 lika stora tårtbitar men låt bitarna hänga ihop.

2
Kyl i minst 30 minuter.

3
Sätt ugnen på 175 grader.

4
Strö lite råsocker över kakorna och grädda i 12–14 minuter, skär dem igen medan de är varma och låt svalna på plåten.