Du behöver

  • 4 prt jasminris
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl sake
  • 1 dl vitt vin
  • 2.5 msk socker
  • 500 g lax skinn- och benfri
  • smör till stekning
  • salt nymalen svartpeppar
  • 4 msk sesamfrön rostade

Servera med:

2 st broccoli lättkokta

Gör så här

1
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

2
Rör ihop soja, sake, vin och socker i en kastrull och låt sjuda några minuter så att sockret löser sig.

3
Skär laxen i bitar och stek i smör på medelvärme runtom, den får gärna ha en lite rå kärna, salta och peppra.

4
Servera laxen med riset, nykokt broccoli och teriyakisåsen, strö över sesamfrön.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 708, fett 28 g, kolhydrater 60 g, fibrer 4 g