Du behöver
- 1 stor morot
- 1 zucchini
- 1/2–1 röd chili
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 dl olivolja citron
- 2 burkar (à 170 g) salladskrabba
- 400 g spagetti, t ex linguine
- salt och peppar
- ev citronklyftor
Gör så här
1
Koka upp rikligt med pastavatten i en kastrull.
2
Skala moroten. Hyvla morot och zucchini i långa remsor, lämna mittbiten av zucchinin (går att spara till en gryta senare) Strimla remsorna tunt på längden.
3
Halvera, kärna ur och strimla chilin. Skala och skiva vitlöken.
4
Fräs chili och vitlök hastigt i oljan. Tillsätt grönsaksremsorna och låt få lite färg. Häll av vätskan från krabbköttet och tillsätt det, låt allt bli varmt.
5
Koka spagettin. Häll av i durkslag och häll över i en serveringsskål, gärna värmd med hett vatten innan.
6
Vänd ner krabblandningen väl. Salta och peppra. Servera genast, gärna med citron att pressa över.