Du behöver

  • 1 stor morot
  • 1 zucchini
  • 1/2–1 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl olivolja citron
  • 2 burkar (à 170 g) salladskrabba
  • 400 g spagetti, t ex linguine
  • salt och peppar
  • ev citronklyftor

Gör så här

1
Koka upp rikligt med pastavatten i en kastrull.

2
Skala moroten. Hyvla morot och zucchini i långa remsor, lämna mittbiten av zucchinin (går att spara till en gryta senare) Strimla remsorna tunt på längden.

3
Halvera, kärna ur och strimla chilin. Skala och skiva vitlöken.

4
Fräs chili och vitlök hastigt i oljan. Tillsätt grönsaksremsorna och låt få lite färg. Häll av vätskan från krabbköttet och tillsätt det, låt allt bli varmt.

5
Koka spagettin. Häll av i durkslag och häll över i en serveringsskål, gärna värmd med hett vatten innan.

6
Vänd ner krabblandningen väl. Salta och peppra. Servera genast, gärna med citron att pressa över.