Du behöver

  • 3 dl olja (helst olivolja)
  • 2 st palsternackor
  • 0.5 st gul paprika och 1/2 röd paprika
  • 0.5 st rödlök liten
  • 120 g babyspenat
  • dressing
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk japansk soja (gärna tamari)
  • 0.5 tsk farinsocker brunt
  • salt och grovmalen svartpeppar

Gör så här

1
Börja med att hetta upp cirka 3 deciliter olja i en stekpanna (cirka 180 grader). Strimla palsternackorna med potatisskalare och fritera dem gyllenbruna i oljan. Låt rinna av på lite hushållspapper

2
Tärna paprikan, fräs i lite olja och låt det svalna. Finhacka rödlöken.

3
Blanda olivolja, vinäger, soja, farinsocker, salt och peppar till dressing.

4
Blanda spenaten med paprikan och rödlöken. Häll dressingen över. Toppa salladen med palsternackschipsen.


Kommentar:
Recept och foto: Katarina Nordgren, Tomas Södergren