Du behöver
- 3 dl olja (helst olivolja)
- 2 st palsternackor
- 0.5 st gul paprika och 1/2 röd paprika
- 0.5 st rödlök liten
- 120 g babyspenat
- dressing
- 2 msk olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- 0.5 msk japansk soja (gärna tamari)
- 0.5 tsk farinsocker brunt
- salt och grovmalen svartpeppar
Gör så här
1
Börja med att hetta upp cirka 3 deciliter olja i en stekpanna (cirka 180 grader). Strimla palsternackorna med potatisskalare och fritera dem gyllenbruna i oljan. Låt rinna av på lite hushållspapper
2
Tärna paprikan, fräs i lite olja och låt det svalna. Finhacka rödlöken.
3
Blanda olivolja, vinäger, soja, farinsocker, salt och peppar till dressing.
4
Blanda spenaten med paprikan och rödlöken. Häll dressingen över. Toppa salladen med palsternackschipsen.
Recept och foto: Katarina Nordgren, Tomas Södergren