Du behöver
- 150 g smör
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 3 ½ dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 äpplen
- 2 msk socker
- 1 msk kanel
Gör så här
1
1 Sätt ugnen på 175 grader.
2
3
2 Smält smöret och låt det svalna lite. Vispa ihop ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt smöret.
4
5
3 Skala äpplet, skär i klyftor eller skivor. Vänd i socker och kanel.
6
7
4 Smörj en form eller lägg i bakplåtspapper. Häll ner smeten. Tryck ner äppelbitarna.
8
9
5 Baka i ugn i cirka 45 minuter eller tills kakan känns fast och har fått fin färg.
Äpplen är bra för matsmältningen! Fibrerna ger näring till de goda bakterierna som arbetar med matsmältningen.
380 KCAL PER PORTION
5 g protein, 17 g fett, 52 g kolhydrater