Du behöver
- 6–7 ägg
- ½ dl mjölk
- salt
- svartpeppar
- 1 msk olja
- 1 dl hackade örter
- 500 g keso
Gör så här
1
1 Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
2
3
2 Hetta upp oljan i en (gärna lite mindre) stekpanna. Häll i en fjärdedel av smeten, omeletten ska vara så tunn som möjligt. Stek på båda sidor tills den fått fin färg. Fortsätt med nästa.
4
5
3 Blanda örter med keso. Skeda upp fyllningen på omeletterna och rulla ihop.
6
7
4 Ät omeletten ihoprullad i plastpåse eller skär den i bitar redan när du gör i ordning picknicken. Lika god kall som varm.
Ägg innehåller mycket protein, men också järn, A- och D-vitamin, kalcium och vitamin B 2.
275 KCAL PER PORTION
26 g protein, 17 g fett, 4 g kolhydrater