Fylld omelett

Du behöver 6–7 ägg ½ dl mjölk salt svartpeppar 1 msk olja 1 dl hackade örter 500 g keso Gör så här 1 1 Vispa...


4 portioner

Du behöver

  • 6–7 ägg
  • ½ dl mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk olja
  • 1 dl hackade örter
  • 500 g keso

Gör så här

1
1 Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.

2

3
2 Hetta upp oljan i en (gärna lite mindre) stekpanna. Häll i en fjärdedel av smeten, omeletten ska vara så tunn som möjligt. Stek på båda sidor tills den fått fin färg. Fortsätt med nästa.

4

5
3 Blanda örter med keso. Skeda upp fyllningen på omeletterna och rulla ihop.

6

7
4 Ät omeletten ihoprullad i plastpåse eller skär den i bitar redan när du gör i ordning picknicken. Lika god kall som varm.


Kommentar:
Ägg innehåller mycket protein, men också järn, A- och D-vitamin, kalcium och vitamin B 2.

275 KCAL PER PORTION
26 g protein, 17 g fett, 4 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top