Du behöver
- 20 cocktailtomater
- 600 g mjölig potatis
- 1 ägg
- 2 dl vetemjöl
- örtsalt
- 200 g skalade edamamebönor, tinade men inte varma
- 2 msk pesto
- 1 msk olivolja
Gör så här
1
1 Sätt ugnen på 75 grader. Halvera tomaterna och lägg i ugnsfast form. Baka i ugn cirka 1 ½ timme.
2
3
2 Koka potatisen med skalet på. Skala och pressa i potatispress eller mosa med gaffel. Rör i ägg, mjöl och salt. Ta så lite mjöl som möjligt, men degen ska inte klibba.
4
5
3 Rulla degen till smala korvar. Skär i 2–3 centimeter långa bitar. Rulla dem lite och tryck eventuellt en gaffel mot dem för att få struktur. Koka i rikligt med vatten i cirka 3 minuter. Ta upp med hålslev.
6
7
4 Rör dem med pesto och olja.
8
9
5 Servera med tomater och edamamebönor.