Du behöver

  • 20 cocktailtomater
  • 600 g mjölig potatis
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • örtsalt
  • 200 g skalade edamamebönor, tinade men inte varma
  • 2 msk pesto
  • 1 msk olivolja

Gör så här

1
1 Sätt ugnen på 75 grader. Halvera tomaterna och lägg i ugnsfast form. Baka i ugn cirka 1 ½ timme.

2

3
2 Koka potatisen med skalet på. Skala och pressa i potatispress eller mosa med gaffel. Rör i ägg, mjöl och salt. Ta så lite mjöl som möjligt, men degen ska inte klibba.

4

5
3 Rulla degen till smala korvar. Skär i 2–3 centimeter långa bitar. Rulla dem lite och tryck eventuellt en gaffel mot dem för att få struktur. Koka i rikligt med vatten i cirka 3 minuter. Ta upp med hålslev.

6

7
4 Rör dem med pesto och olja.

8

9
5 Servera med tomater och edamamebönor.