Multisallad

Du behöver 4 portioner kokt quinoa 100 g cashewnötter 1 apelsin 1 burk, ca 240 g, kikärter 100 g gröna sojabönor (färska fast frysta, d...


4 portioner

Du behöver

  • 4 portioner kokt quinoa
  • 100 g cashewnötter
  • 1 apelsin
  • 1 burk, ca 240 g, kikärter
  • 100 g gröna sojabönor (färska fast frysta, d v s ej torkade)
  • 2 avokador
  • SENAPSDRESSING
  • 3 msk olja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 2 msk dijonsenap

Gör så här

1
1 Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet. Hacka nötterna grovt.

2

3
2 Skala apelsinen (eller filea den om du har tålamod). Skär i bitar.

4

5
3 Skölj kikärterna. Tina sojabönorna.

6

7
4 Gröp ur avokadorna och skär i bitar. Blanda alla ingredienser.

8

9
5 Rör i senapsdressingen.


Kommentar:
Avokado, som faktiskt inte är en grönsak utan en frukt, har både fina fetter, protein, folsyra, vitaminer och kalium.

647 KCAL PER PORTION
19 g protein, 38 g fett, 59 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top