Du behöver
- 1 liter buljong
- 3 dl sojafärs
- 1 msk olja
- 1 msk sambal oelek
- 2 morötter
- ½ purjolök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk olja
- 3–4 cm färsk ingefära
- 4 pkt nudelsoppa eller motsvarande mängd andra nudlar
Gör så här
1
1 Koka upp buljongen. Låt sojafärsen koka med tre minuter. Sila av färsen, men släng inte buljongen. Fräs färsen i olja och sambal oelek tills den börjar bli knaprig. Ställ åt sidan.
2
3
2 Skär morötter i bitar, hacka purjolök och vitlök. Fräs i olja.
4
5
3 Riv ingefäran och låt den fräsa med.
6
7
4 Häll i buljongen och låt koka upp. Lägg i nudlarna och rör om. Ta kastrullen från plattan om det är snabbnudlar. Koka annars den tid som står på förpackningen.
8
9
5 Fördela soppan i skålar, toppa med sojafärs.
Sojafärs och sojakött finns numera i de flesta större matbutiker, annars hittar du det i hälsokost-affären. Det tar lite tid att tillaga, men är mödan värt. Sojakött smakar inget i sig, så det gäller att ösa på med smaksättare.
630 KCAL PER PORTION
32 g protein, 16 g fett, 87 g kolhydrater