Nudelsoppa med soyafärs

Du behöver 1 liter buljong 3 dl sojafärs 1 msk olja 1 msk sambal oelek 2 morötter ½ purjolök 2 vitlöksklyftor 1 msk olja 3–4...


4 portioner

Du behöver

  • 1 liter buljong
  • 3 dl sojafärs
  • 1 msk olja
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 morötter
  • ½ purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 3–4 cm färsk ingefära
  • 4 pkt nudelsoppa eller motsvarande mängd andra nudlar

Gör så här

1
1 Koka upp buljongen. Låt sojafärsen koka med tre minuter. Sila av färsen, men släng inte buljongen. Fräs färsen i olja och sambal oelek tills den börjar bli knaprig. Ställ åt sidan.

2

3
2 Skär morötter i bitar, hacka purjolök och vitlök. Fräs i olja.

4

5
3 Riv ingefäran och låt den fräsa med.

6

7
4 Häll i buljongen och låt koka upp. Lägg i nudlarna och rör om. Ta kastrullen från plattan om det är snabbnudlar. Koka annars den tid som står på förpackningen.

8

9
5 Fördela soppan i skålar, toppa med sojafärs.


Kommentar:
Sojafärs och sojakött finns numera i de flesta större matbutiker, annars hittar du det i hälsokost-affären. Det tar lite tid att tillaga, men är mödan värt. Sojakött smakar inget i sig, så det gäller att ösa på med smaksättare.

630 KCAL PER PORTION
32 g protein, 16 g fett, 87 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top