Tomat- och kokossoppa

Du behöver Tomat- och kokossoppa 4 PORTIONER 1 tsk olja 1 gul lök, finhackad 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 röd chilifrukt (eller mindre om du föredrar...


4 portioner

Du behöver

  • Tomat- och kokossoppa
  • 4 PORTIONER
  • 1 tsk olja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chilifrukt (eller mindre om du föredrar mildare smak), riktigt fint hackad
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 burk kokosmjölk light
  • 2–3 msk riven kokos
  • 5 dl buljong
  • salt

Gör så här

1
1 Hetta upp oljan. Fräs lök och chili på låg värme i cirka fem minuter.

2
2 Rör i tomatkross, kokosmjölk och riven kokos. Späd med buljong.

3

4
3 Låt koka minst en kvart på låg värme. Smaka av med salt.


Kommentar:
Chilifrukt är bra för immunförsvaret, rik på C-vitamin och dessutom fylld med det inflammationshämmande ämnet capsaicin.

179 KCAL PER PORTION
3 g protein, 12 g fett, 15 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top