Du behöver
- Tomat- och kokossoppa
- 4 PORTIONER
- 1 tsk olja
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 röd chilifrukt (eller mindre om du föredrar mildare smak), riktigt fint hackad
- 2 burkar krossade tomater
- 1 burk kokosmjölk light
- 2–3 msk riven kokos
- 5 dl buljong
- salt
Gör så här
1
1 Hetta upp oljan. Fräs lök och chili på låg värme i cirka fem minuter.
2
2 Rör i tomatkross, kokosmjölk och riven kokos. Späd med buljong.
3
4
3 Låt koka minst en kvart på låg värme. Smaka av med salt.
Chilifrukt är bra för immunförsvaret, rik på C-vitamin och dessutom fylld med det inflammationshämmande ämnet capsaicin.
179 KCAL PER PORTION
3 g protein, 12 g fett, 15 g kolhydrater