Du behöver
- 4 prt ris
- 250 g fast tofu
- 4 msk vetemjöl
- 4 msk sesamfrö
- rapsolja att steka i
- 0.5 st gurka
- 2 st morötter rivna
- 1 nypa socker
- 1 nypa salt
- 150 g färsk spenat
- 1 st vitlöksklyfta
- salt, svartpeppar
- 200 g böngroddar
- 4 st ägg stekta
- chilisås koreansk stark
Gör så här
1
Koka riset enligt förpackningens anvisningar.
2
Vänd tofun i mjöl och hälften av sesamfröna och stek i rapsolja.
3
Skär bort kärnhuset ur gurkan. Strimla moroten och gurkan och strö socker och salt över gurkan.
4
Fräs spenaten i olja tillsammans med vitlöken, salta lätt.
5
Fördela riset i portionsskålar. Lägg på tofu, gurka, morot, fräst spenat, böngroddar och ägg.
6
Strö över resten av sesamfröna och servera den starka chilisåsen till.