Du behöver

  • 4 prt ris
  • 250 g fast tofu
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 msk sesamfrö
  • rapsolja att steka i
  • 0.5 st gurka
  • 2 st morötter rivna
  • 1 nypa socker
  • 1 nypa salt
  • 150 g färsk spenat
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt, svartpeppar
  • 200 g böngroddar
  • 4 st ägg stekta
  • chilisås koreansk stark

Gör så här

1
Koka riset enligt förpackningens anvisningar.

2
Vänd tofun i mjöl och hälften av sesamfröna och stek i rapsolja.

3
Skär bort kärnhuset ur gurkan. Strimla moroten och gurkan och strö socker och salt över gurkan.

4
Fräs spenaten i olja tillsammans med vitlöken, salta lätt.

5
Fördela riset i portionsskålar. Lägg på tofu, gurka, morot, fräst spenat, böngroddar och ägg.

6
Strö över resten av sesamfröna och servera den starka chilisåsen till.