Du behöver

  • 5 dl röda linser
  • 2 burkar körsbärstomater
  • salt
  • oregano
  • 4 auberginer
  • 2 msk olja
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 300 g rökt fetaost (hittar du ingen rökt så ta vanlig feta)

Gör så här

1
1 Sätt ugnen på 200 grader.

2

3
2 Koka linserna i cirka tio minuter. Häll av vattnet. Blanda linserna med tomaterna och låt småputtra i kastrull under tiden du förbereder resten. Smaka av med salt och oregano.

4

5
3 Skär auberginen i tjocka skivor. Salta mycket på båda sidor, lägg dem på varandra, omlott, så vattnet som kommer att avdunsta kan rinna av. Låt dem ligga tio minuter. Torka av saltet och vätskan. Stek auberginen så att den får fin färg.

6

7
4 Hacka löken. Smörj en ugnsfast form. Häll i lite tomat. Täck botten med aubergineskivor. Skär osten och lägg på. Strö över lök. Täck med aubergineskivor och gör eventuellt ett lager till med ost och lök.

8

9
5 Baka i ugn cirka 30 minuter.


Kommentar:
Röda linser innehåller mycket proteiner och är lätta att tillaga.

340 KCAL PER PORTION
21 g protein, 14 g fett, 33 g kolhydrater