Du behöver

  • 4 morötter, i slantar
  • 2 squash, i halvmånar
  • 3 gula lökar, hackade
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 200 g champinjoner, i bitar
  • 2 msk olja
  • salt
  • 1–2 tsk torkad basilika
  • svartpeppar
  • 400 g fryst spenat
  • 5 dl minifraiche
  • 2 burkar tomatkross
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 paket lasagneplattor
  • 200 g stark ost, riven
  • ca 30 cocktailtomater

Gör så här

1
1 Sätt ugnen på 225 grader.

2

3
2 Fräs morötter, squash, lök och svamp i olja. Smaka av med salt, basilika och peppar. Tina spenaten. Pressa ur vätskan.

4

5
3 Koka creme fraiche och tomatkross. Rör i hälften av basilikan.

6

7
4 Täck en form med lasagneplattor. Häll över lite av creme fraiche-såsen. Skeda över spenat , hälften av tomaterna (halverade) och grönsakerna. Strö över lite ost. Lägg på ett lager plattor till, sås och grönsaker. Avsluta med ett lager plattor. Toppa med ost och resten av tomaterna.

8

9
5 Grädda i ugnen cirka 35 minuter.


Kommentar:
Spenat är rik på C- vitaminer och folat.

200 KCAL PER PORTION
12 g protein, 11 g fett, 14 g kolhydrater