Du behöver

  • 8 dl ris
  • 4 paprikor, gula och röda
  • 3 gula lökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 kuvert saffran
  • 750 g marinerad tofu
  • 4 vegetariska chorizokorvar
  • 200 g ärter, frysta (en aning tinade)
  • 200 g majskorn
  • 1 dl aramealger

Gör så här

1
1 Sätt ugnen på 175 grader.

2

3
2 Koka riset enligt anvisningar på paketet. Skär paprikor i bitar. Hacka lök. Hetta upp oljan. Strö över saffran och rör om.

4

5
3 Fräs paprikabitar och lök. Skär tofu och korv i bitar och låt fräsa med ett par minuter.

6

7
4 Blanda i ärtor och majs med övriga ingredienser.

8

9
5 Koka algerna cirka fem minuter. Krama ur vätskan. Blanda alla ingredienser i en långpanna.

10

11
6 Baka i ugn cirka 20 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.

12

13
7 Servera med citronklyftor, oliver och bröd.


Kommentar:
Ärter innehåller fina proteiner och ofta är odlade i Sverige.

200 KCAL PER PORTION
12 g protein, 11 g fett, 14 g kolhydrater