Du behöver
- 8 dl ris
- 4 paprikor, gula och röda
- 3 gula lökar
- 5 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 1 kuvert saffran
- 750 g marinerad tofu
- 4 vegetariska chorizokorvar
- 200 g ärter, frysta (en aning tinade)
- 200 g majskorn
- 1 dl aramealger
Gör så här
1
1 Sätt ugnen på 175 grader.
2
3
2 Koka riset enligt anvisningar på paketet. Skär paprikor i bitar. Hacka lök. Hetta upp oljan. Strö över saffran och rör om.
4
5
3 Fräs paprikabitar och lök. Skär tofu och korv i bitar och låt fräsa med ett par minuter.
6
7
4 Blanda i ärtor och majs med övriga ingredienser.
8
9
5 Koka algerna cirka fem minuter. Krama ur vätskan. Blanda alla ingredienser i en långpanna.
10
11
6 Baka i ugn cirka 20 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.
12
13
7 Servera med citronklyftor, oliver och bröd.
Ärter innehåller fina proteiner och ofta är odlade i Sverige.
200 KCAL PER PORTION
12 g protein, 11 g fett, 14 g kolhydrater