Spaghetti carbonara med tomatsallad

Du behöver 4 prt spaghetti (rund) vatten salt 1 st lök stor gul 200 g bacon svartpeppar 5 st plommontomater 2 nypa kryddgrönt 1 tsk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt spaghetti (rund)
  • vatten salt
  • 1 st lök stor gul
  • 200 g bacon
  • svartpeppar
  • 5 st plommontomater
  • 2 nypa kryddgrönt
  • 1 tsk olivolja
  • 4 st äggulor

Gör så här

1
Koka upp spagettivattnet med 2–3 teskedar salt per liter vatten. Koka spahettin.

2
Halvera, skala och grovtärna löken. Strimla baconet. Fräs baconet på näst högsta värme, fiska upp med hålslev och låt rinna av på kökspapper. Stek löken i baconfettet på medelvärme, ta upp och låt rinna av på papper.

3
Skiva sköljda tomater, varva med kryddgrönt på bredvid-assietter. Strö på kryddgrönt och (fling)salt, peppra och droppa på lite olja.

4
Servera spagettin svartpepprad i djupa tallrikar, med strössel av lök och bacon, och äggulan på toppen. Var och en får sen blanda ner sin gula själv.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 489, fett 11 g, kolhydrater 56 g och fibrer 4 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top