Du behöver
- 4 prt spaghetti (rund)
- vatten salt
- 1 st lök stor gul
- 200 g bacon
- svartpeppar
- 5 st plommontomater
- 2 nypa kryddgrönt
- 1 tsk olivolja
- 4 st äggulor
Gör så här
1
Koka upp spagettivattnet med 2–3 teskedar salt per liter vatten. Koka spahettin.
2
Halvera, skala och grovtärna löken. Strimla baconet. Fräs baconet på näst högsta värme, fiska upp med hålslev och låt rinna av på kökspapper. Stek löken i baconfettet på medelvärme, ta upp och låt rinna av på papper.
3
Skiva sköljda tomater, varva med kryddgrönt på bredvid-assietter. Strö på kryddgrönt och (fling)salt, peppra och droppa på lite olja.
4
Servera spagettin svartpepprad i djupa tallrikar, med strössel av lök och bacon, och äggulan på toppen. Var och en får sen blanda ner sin gula själv.
Näringsvärde: Kcal 489, fett 11 g, kolhydrater 56 g och fibrer 4 g