Du behöver
- 600 g strömmingsfilé
- salt, (svart)peppar
- 2–3 msk finriven pepparrot
- 1/2 dl klippt persilja
- cirka 2 dl ströbröd
- smör till stekning
- cirka 200 g inlagd rödbeta
- 200 g getost
- 2 avokador
- 2 citroner
Gör så här
1
Klipp ryggfenan av fiskarna, det blir små hål, men det gör inget.
2
Salta och peppra filéernas köttsida, fördela pepparrot och
3
persilja på hälften av dem. Lägg samman varje sådan filé med en som inte är persiljeströdd. Fäst gärna ihop flundrorna med tandpetare. Salta och peppra dubbletternas utsida, vänd i ströbröd. Stek gyllene i lättbrynt smör på dryg medelvärme, 3–4 minuter på varje sida.
4
Låt rödbetorna rinna av lite. Bryt osten i bitar. Halvera och kärna ur avokadorna, skeda ur fruktköttet och skär det i bitar. Fördela på tallrikar med citronhalvor. Lägg upp de nystekta strömmingsflundrorna.