Du behöver

  • 600 g strömmingsfilé
  • salt, (svart)peppar
  • 2–3 msk finriven pepparrot
  • 1/2 dl klippt persilja
  • cirka 2 dl ströbröd
  • smör till stekning
  • cirka 200 g inlagd rödbeta
  • 200 g getost
  • 2 avokador
  • 2 citroner

Gör så här

1
Klipp ryggfenan av fiskarna, det blir små hål, men det gör inget.

2
Salta och peppra filéernas köttsida, fördela pepparrot och

3
persilja på hälften av dem. Lägg samman varje sådan filé med en som inte är persiljeströdd. Fäst gärna ihop flundrorna med tandpetare. Salta och peppra dubbletternas utsida, vänd i ströbröd. Stek gyllene i lättbrynt smör på dryg medelvärme, 3–4 minuter på varje sida.

4
Låt rödbetorna rinna av lite. Bryt osten i bitar. Halvera och kärna ur avokadorna, skeda ur fruktköttet och skär det i bitar. Fördela på tallrikar med citronhalvor. Lägg upp de nystekta strömmingsflundrorna.