Kokta ägg i skinksås

Du behöver 5 st ägg kokta 3.5 skiva bacon margarin till stekning 100 g riven ost till gratinering, t.ex grevé Skinksås: 1 st schalottenlök 150...


4 portioner

Du behöver

  • 5 st ägg kokta
  • 3.5 skiva bacon
  • margarin till stekning
  • 100 g riven ost till gratinering, t.ex grevé

Skinksås:

1 st schalottenlök
150 g skinka kokt i tärningar
2.5 msk smör eller margarin
2.5 msk vetemjöl (eller idealmjöl)
2 dl hönsbuljong
2 dl mjölk
1 dl grädde
salt ev. och vitpeppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Skala och hacka schalottenlöken. Fräs löken glansig i matfett tillsammans med skinktärningarna. Strö över vetemjöl, rör om och späd med buljong och mjölk under omrörning till en klimpfri sås. Koka upp och sjud såsen 1-2 minuter. Späd med grädde och krydda med salt och peppar.

3
Skala och halvera äggen och lägg dem med den kupade sidan uppåt. Slå över skinksåsen. Bryn baconskivorna, låt fettet rinna av och skär dem i mindre bitar. Strö bacon och riven ost över ägg och sås. Sätt in mitt i ugnen och gratinera 10-15 minuter tills allt är genomhett och osten smält.


Kommentar:
Se länkarna för fler påskiga äggrecept!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top