Auberginesallad med stekt lammfilé

Du behöver Sallad 2 auberginer, à cirka 250 g salt 1 rödlök 400 g kokta kikärter 1 knippe bladpersilja 1/2 dl olivolja + extra till...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • Sallad
  • 2 auberginer, à cirka 250 g
  • salt
  • 1 rödlök
  • 400 g kokta kikärter
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1/2 dl olivolja + extra till auberginen
  • saften av 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • peppar
  • ca 600 g lammytterfilé
  • smör och olivolja till stekning
  • 1/2 dl finhackad, färsk timjan

Gör så här

1
Sätt ugnen på 150 grader.

2
Skär auberginerna i lite långa, breda bitar. Lägg dem på en rymlig bricka och strö över salt. Låt stå och dra ur sig vätska i ca 20 minuter.

3
Skala och skiva under tiden lök­en. Skölj kikärterna i ett durkslag. Hacka persiljan. Vänd runt väl i en serveringsskål med olivolja, citronsaft, pressad vitlök, salt och peppar.

4
Bryn lammfiléerna runt om i smör och olivolja tills de har fått fin färg. Salta och peppra väl.

5
Stick in en stektermometer så att spetsen hamnar i köttets tjockaste del. Stek i ugnen till 59 grader för rosa kött. Ta ut och låt vila i folie.

6
Klappa auberginerna torra med hushållspapper. Stek dem vackert gyllene och genomskinliga runt om i generöst med olivolja. Vänd ner i salladen.

7
Ta ut stektermometern ur köttet. Vänd lammet i timjan. Skiva köttet och servera till salladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top