Du behöver
- Sallad
- 2 auberginer, à cirka 250 g
- salt
- 1 rödlök
- 400 g kokta kikärter
- 1 knippe bladpersilja
- 1/2 dl olivolja + extra till auberginen
- saften av 1 citron
- 1 vitlöksklyfta
- peppar
- ca 600 g lammytterfilé
- smör och olivolja till stekning
- 1/2 dl finhackad, färsk timjan
Gör så här
1
Sätt ugnen på 150 grader.
2
Skär auberginerna i lite långa, breda bitar. Lägg dem på en rymlig bricka och strö över salt. Låt stå och dra ur sig vätska i ca 20 minuter.
3
Skala och skiva under tiden löken. Skölj kikärterna i ett durkslag. Hacka persiljan. Vänd runt väl i en serveringsskål med olivolja, citronsaft, pressad vitlök, salt och peppar.
4
Bryn lammfiléerna runt om i smör och olivolja tills de har fått fin färg. Salta och peppra väl.
5
Stick in en stektermometer så att spetsen hamnar i köttets tjockaste del. Stek i ugnen till 59 grader för rosa kött. Ta ut och låt vila i folie.
6
Klappa auberginerna torra med hushållspapper. Stek dem vackert gyllene och genomskinliga runt om i generöst med olivolja. Vänd ner i salladen.
7
Ta ut stektermometern ur köttet. Vänd lammet i timjan. Skiva köttet och servera till salladen.