Du behöver

  • 550 g laxfilé skinn- och benfri
  • 1 st chilifrukt mild
  • 3 st salladslökar
  • 1 st äggvita
  • 1.5 krm salt
  • 3 msk maizena
  • 3 msk rapsolja till stekning

Dippsås

1 dl japansk soja
1 msk fisksås
1 tsk sesamolja
1 msk ingefära färskriven
1 msk sesamfrö

Till servering

limeklyftor

Gör så här

1
Skär laxen först i tunna strimlor och sedan i fina tärningar eller kör laxen till färs i matberedare monterad med en kniv. Dela, kärna ur och finstrimla chilifrukten. Ansa och skiva salladslöken.

2
Vispa upp äggvitan lätt i en bunke. Blanda i laxfärsen och saltet. Pudra över maizenan och rör om. Blanda i pepparfrukten och salladslöken. Forma färsen till små kakor. Stek laxkakorna guldbruna på medelvärme i ­oljan, cirka 1–3 minuter på varje sida. Låt dem rinna av på hushållspapper.

3
Dippsås: Blanda soja, fisksås, sesamolja och ingefära i en bunke. Låt stå cirka 10 minuter. Sila. Blanda i sesamfrön.

4
Servera laxkakorna nystekta med dippsås och limeklyftor.