Du behöver
- 425 g laxfilé fryst i minst tre dygn och tinad
- 3 st limeblad frysta och tinade, eller färska eller det yttersta finstrimlade skalet av 1 vältvättad lime
- 1 st chilifrukt stor mild röd
- 1 dl tequila
- 1 msk olivolja
- 2 st lime
- 2 st kiwifrukter
- 1 pkt mango frysta, tinade eller köttet av 2 färska mango
- 2 msk korianderblad hackade
Gör så här
1
Skär laxen i små tärningar. Klipp limebladen i små smala strimlor. Kärna ur och skiva chilifrukten tunt.
2
Blanda tequila och olivolja i en skål. Vänd ner laxtärningarna och blanda väl. Vänd ner
3
limebladsstrimlor och chilifrukt. Låt marinera i kylskåp cirka 1 timme.
4
Skär limen i klyftor.
5
Skala och tärna kiwin fint. Blanda den marinerade fisken med kiwin, mangotärningarna och koriandern precis inför serveringen. Servera med limeklyftor att pressa över.
6
Tips Den som inte vill använda tequila kan i stället marinera laxen i 3 msk färskpressad limesaft blandad med 1 msk olivolja.
Lägg till en timme att dra.