Du behöver
- 3 liter vatten
- 2 msk salt
- 250 g (vax)bönor
- 2 pkt (à cirka 500 g) potatisgnocchi
- cirka 75 g soltorkade tomater i olja
- 1 dl olivolja
- 1 kruka basilika
- svartpeppar
- 1/2 dl finriven lagrad ost
Gör så här
1
Koka upp vatten och salt i stor kastrull med lock. Låt bönorna koka tills de inte längre gnisslar mellan tänderna, 3–4 minuter ungefär. Ta upp med hålslev. Koka gnocchin enligt paketets instruktion. Låt rinna av ordentligt.
2
Strimla under tiden tomaterna smått. Mixa också samman olivolja och basilika med 1/2 tsk salt och 2 krm nymalen peppar.
3
Stek snabbt gnocchi och bön–or ytfrasiga i lite olja, gärna från tomaterna. Blanda och servera gnocchi, bönor och tomater strödda med basilikaolja och riven ost.