Du behöver

  • 3 liter vatten
  • 2 msk salt
  • 250 g (vax)bönor
  • 2 pkt (à cirka 500 g) potatisgnocchi
  • cirka 75 g soltorkade tomater i olja
  • 1 dl olivolja
  • 1 kruka basilika
  • svartpeppar
  • 1/2 dl finriven lagrad ost

Gör så här

1
Koka upp vatten och salt i stor kastrull med lock. Låt bönorna koka tills de inte längre gnisslar mellan tänderna, 3–4 minuter ungefär. Ta upp med hålslev. Koka gnocchin enligt paketets instruktion. Låt rinna av ordentligt.

2
Strimla under tiden tomaterna smått. Mixa också samman olivolja och basilika med 1/2 tsk salt och 2 krm nymalen peppar.

3
Stek snabbt gnocchi och bön–or ytfrasiga i lite olja, gärna från tomaterna. Blanda och servera gnocchi, bönor och tomater strödda med basilikaolja och riven ost.