Stekta kycklinglår med het grönsaksmix

Du behöver 900 g kycklinglår Kronfågel salt och peppar chilipeppar smör till stekning 1 st squash stor 2 st paprikor i olika färger 1 st...

Tillagningstid: 35 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 900 g kycklinglår Kronfågel
  • salt och peppar
  • chilipeppar
  • smör till stekning
  • 1 st squash stor
  • 2 st paprikor i olika färger
  • 1 st blomkålshuvud
  • 1 st pepparfrukt röd
  • 2 st vitlöksklyftor

Gör så här

1
Krydda kycklinglåren och snitta dem lätt med vass kniv. Bryn dem i stekpanna och efterstek i 200° C ca 25 minuter. Köttsaften ska vara ofärgad dvs utan rosa inslag. Skär squashen i skivor och sedan i halvor, paprikorna i mindre bitar, blomkålen i små buketter och finhacka pepparfrukten. Fräs alltsammans i en stor panna tillsammans med skivade vitlöksklyftor och låt det puttra samman något men inte längre än grönsakerna har kvar sin krispighet. Servera grönsaksmixen till kycklinglåren.

2

3
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top