Du behöver
- 2 msk matolja
- 140 g bacontärningar
- 1 stor rödlök, finhackad
- 1 burk (550 g) rödkål
- 3 lagerblad
- 1/2 tsk kummin
- 5 kryddpepparkorn
- 1 liter kokande vatten
- 1–2 msk balsamvinäger
- 1–2 msk strösocker eller mörkt muscovadosocker
- Till garnering
- 200 g chorizo cocktailkorv
- 200 g gnocchi
- 2 dl smetana eller creme fraiche
Gör så här
1
Hetta upp matoljan i en rymlig soppkastrull, stek bacon och rödlök tills de fått lite färg.
2
Blanda ner rödkålen och kryddorna. Häll på vatten och koka upp. Låt soppan koka på svag värme 8–10 minuter. Smaka av med balsamvinäger och socker samt salt och svartpeppar.
3
Stek korvarna under tiden soppan kokar och sjud gnocchin enligt anvisning på förpackningen.
4
Servera soppan i generösa tallrikar med korv, gnocchi och klickar av smetana eller creme fraiche. Fullkornsbröd smakar bra till.