Rödkålssoppa med korv och gnocchi

Du behöver 2 msk matolja 140 g bacontärningar 1 stor rödlök, finhackad 1 burk (550 g) rödkål 3 lagerblad 1/2 tsk kummin 5 kryddpepparkorn 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 msk matolja
  • 140 g bacontärningar
  • 1 stor rödlök, finhackad
  • 1 burk (550 g) rödkål
  • 3 lagerblad
  • 1/2 tsk kummin
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 liter kokande vatten
  • 1–2 msk balsamvinäger
  • 1–2 msk strösocker eller mörkt muscovadosocker
  • Till garnering
  • 200 g chorizo cocktailkorv
  • 200 g gnocchi
  • 2 dl smetana eller creme fraiche

Gör så här

1
Hetta upp matoljan i en rymlig soppkastrull, stek bacon och rödlök tills de fått lite färg.

2
Blanda ner rödkålen och kryddorna. Häll på vatten och koka upp. Låt soppan koka på svag värme 8–10 minuter. Smaka av med balsamvinäger och socker samt salt och svartpeppar.

3
Stek korvarna under tiden soppan kokar och sjud gnocchin enligt anvisning på förpackningen.

4
Servera soppan i generösa tallrikar med korv, gnocchi och klickar av smetana eller creme fraiche. Fullkornsbröd smakar bra till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top