Du behöver

  • 4 st ägg
  • 12 st potatis skivade
  • 1 st selleri finskivad
  • 1 st paprika gul eller röd, skivad
  • 5 st rädisor tunnskivade
  • 70 g mâchesallad
  • 12 st körsbärstomater delade
  • 2 st burkar tonfisk i olja, msc-märkt
  • 1 st rödlök finskivad
  • dressing
  • 5 msk olivolja
  • 1.5 msk vitvinsvinäger
  • 5 st sardellfiléer raka
  • 1 msk dijonsenap
  • 0.5 st vitlöksklyfta
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1
Koka upp vatten i en kastrull, lägg i äggen när det kokar och koka i sju minuter. Ta upp och spola med kallt vatten.

2
Fördela potatis, selleri, paprika, rädisor, machesallad och tomater i fyra tallrikar. Häll av tonfisken, dela i mindre bitar med gaffel och fördela på tall-rikarna. Toppa med rödlök och de skalade delade äggen.

3
Stavmixa samman olja, vinäger, sardellfiléer, dijonsenap och vitlök till en krämig dressing. Smaka av med salt och peppar och ringla dressingen över salladerna.