Du behöver
- 4 st ägg
- 12 st potatis skivade
- 1 st selleri finskivad
- 1 st paprika gul eller röd, skivad
- 5 st rädisor tunnskivade
- 70 g mâchesallad
- 12 st körsbärstomater delade
- 2 st burkar tonfisk i olja, msc-märkt
- 1 st rödlök finskivad
- dressing
- 5 msk olivolja
- 1.5 msk vitvinsvinäger
- 5 st sardellfiléer raka
- 1 msk dijonsenap
- 0.5 st vitlöksklyfta
- salt, svartpeppar
Gör så här
1
Koka upp vatten i en kastrull, lägg i äggen när det kokar och koka i sju minuter. Ta upp och spola med kallt vatten.
2
Fördela potatis, selleri, paprika, rädisor, machesallad och tomater i fyra tallrikar. Häll av tonfisken, dela i mindre bitar med gaffel och fördela på tall-rikarna. Toppa med rödlök och de skalade delade äggen.
3
Stavmixa samman olja, vinäger, sardellfiléer, dijonsenap och vitlök till en krämig dressing. Smaka av med salt och peppar och ringla dressingen över salladerna.