Du behöver

  • 500 g varmrökt lax
  • 1 st rödlök
  • 2 msk majonnäs
  • 8 st toastbröd gärna fullkorn
  • babyspenat ca 40 g sköljd
  • 6 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • smör till stekning
  • salt och peppar

Gör så här

1
Ta bort skinn och eventuella ben från laxen. Dela den i mindre bitar.

2
Skala och skiva löken tunt. Bred lite majonnäs på fyra av bröden och fördela laxen på. Lägg på spenat och rödlök. Salta och peppra lätt. Lägg på de resterande bröden och tryck ihop dem väl.

3
Vispa upp ägg och mjölk i en bunke. Vänd mackorna väl i äggvispet.

4
Stek mackorna i smör i två stekpannor i 2–3 minuter på varje sida. Salta och peppra. Låt dem vila i ett par minuter. Halvera dem gärna före servering.