Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st röd paprika
  • olja att steka i
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2 msk vetemjöl
  • burkar majs
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • 1/2–1 krm tabasco kan uteslutas
  • 2.5 st chorizokorvar
  • 4 st tortillabröd original
  • 3.5 dl riven ost
  • 4 msk salladslök hackad
  • 1 kruka rucola (2 dl hackad)

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och hacka paprikan. Fräs löken i oljan cirka 5 minuter, rör om då och då. Tillsätt paprikan och fräs 1 minut. Smula ner buljongtärningen, strö över mjölet och fräs under omrörning cirka 1 minut. Tillsätt majsen med sitt spad och 3 deciliter kokande vatten, sjud soppan under lock cirka 5 minuter. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt mjölken och mixa soppan slät direkt i kastrullen, använd stavmixer. Späd med 2–3 deciliter kokande vatten till önskad konsistens. Ge soppan ett uppkok. Smaka av med salt och tabasco.

2
Skiva korven och fräs den i oljan cirka 3 minuter.

3
Gör en tortilla i taget. Lägg ett tortillabröd i en varm släpplättstekpanna. Strö över 1/4 av osten och 1 matsked av salladslöken. Stek cirka 1/2 minut, vik tortillan dubbel och stek cirka 1/2 minut på varje sida.

4
Servera majssoppan med tortillorna skurna i snibbar. Servera korvskivor och hackad rucola vid sidan om, så att var och en kan toppa sin soppa.