Du behöver
- 400–500 g skivad lövbiff
- 1 kruka krispsallad (eller annan sallad)
- 1 burk kikärter (à 410 g)
- ca 200 g cocktailtomater på kvist
- 200 g philadelphiaost tomat & pesto
- 4 majstortillabröd
- 1 dl urkärnade oliver, t ex Kalamata
- smör till stekning
- 2 krm paprikapulver, stark eller mild
- salt och peppar
- 3–4 tsk balsamvinäger
- färsk timjan
Gör så här
1
Strimla lövbiffen. Skölj sallad och kikärter. Dela tomaterna. Bred färskost på tortillabröden, fördela salladsblad, tomater, kikärter och oliver ovanpå. Bryn köttet hastigt runt om i smör i en stekpanna på hög värme. Krydda med paprikapulver, salt och peppar. Fördela det varma köttet på bröden. Droppa över balsamvinäger och klipp över lite timjan. Rulla ihop och ät med
2
händerna eller låt brödet vara öppet och ät med kniv och gaffel.