Biffburritos med oliver

Du behöver 400–500 g skivad lövbiff 1 kruka krispsallad (eller annan sallad) 1 burk kikärter (à 410 g) ca 200 g cocktailtomater på kvist 200...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400–500 g skivad lövbiff
  • 1 kruka krispsallad (eller annan sallad)
  • 1 burk kikärter (à 410 g)
  • ca 200 g cocktailtomater på kvist
  • 200 g philadelphiaost tomat & pesto
  • 4 majstortillabröd
  • 1 dl urkärnade oliver, t ex Kalamata
  • smör till stekning
  • 2 krm paprikapulver, stark eller mild
  • salt och peppar
  • 3–4 tsk balsamvinäger
  • färsk timjan

Gör så här

1
Strimla lövbiffen. Skölj sallad och kikärter. Dela tomaterna. Bred färskost på tortillabröden, fördela salladsblad, tomater, kikärter och oliver ovanpå. Bryn köttet hastigt runt om i smör i en stekpanna på hög värme. Krydda med paprikapulver, salt och peppar. Fördela det varma köttet på bröden. Droppa över balsamvinäger och klipp över lite timjan. Rulla ihop och ät med

2
händerna eller låt brödet vara öppet och ät med kniv och gaffel.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top