Du behöver
- 400 g köttfärs
- margarin eller smör att steka i
- 4 st morötter stora
- 2 st gula lökar
- 1 st röd paprika
- 1 l vatten
- 4 msk tomatpuré
- 3 st kalvbuljongtärningar
- 2 st vattenkastanjer burkar skivade
- 1 krm vitpeppar
- 1 tsk paprikapulver
- 2 dl crème fraîche valfri fetthalt
Gör så här
1
Bryn köttfärsen i smör eller margarin. Skala och riv morötterna grovt. Skala löken och skär den i grova bitar. Skölj och strimla paprikan.
2
Tillsätt vatten och tomatpuré i köttfärsen. Tillsätt därefter lök, morötter, buljongtärning, vattenkastanjer och kryddor, låt sjuda 20 minuter. Rör i creme fraiche och rör tills den löst sig i soppan. Värm i cirka fem minuter. Servera soppan med bröd och ost.
Detta är ett läsarrecept av Maria Bannerstedt i Råneå. Receptet är provlagat av Icakuriren.