Du behöver

  • 4 portioner bulgurvete, gärna fullkorn
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 tärning (höns)buljong
  • 225 g haricots verts
  • 4 stora ägg
  • 3 burkar (à 100 g) tomatsardiner
  • cirka 16 småtomater
  • en näve storkapris
  • flingsalt, svartpeppar
  • timjan
  • rågbröd att bryta till

Gör så här

1
Koka bulgur med skivad chili och hönsbuljong efter paketets anvisning. Låt ansade bönor ångkoka med ovanpå de sista 8 minuterna.

2
Lägg äggen i kokande vatten och låt dem sjuda utan lock 5 minuter. Knäck skalen, spola i kallvatten och skala äggen. Äggulan blir krämig sås.

3
Bena eventuellt ur sardinerna: Lyft försiktigt hela ena sidan med bordskniv, ta bort ryggraden och lägg ihop fisken igen.

4
Fördela bulgur, bönor, tomater, kapris och ägg på portionstallrikar, flingsalta och svartpeppra över. Lägg på sardiner och timjan. Servera med bröd.