Du behöver
- 4 portioner bulgurvete, gärna fullkorn
- 1 röd chilifrukt
- 1 tärning (höns)buljong
- 225 g haricots verts
- 4 stora ägg
- 3 burkar (à 100 g) tomatsardiner
- cirka 16 småtomater
- en näve storkapris
- flingsalt, svartpeppar
- timjan
- rågbröd att bryta till
Gör så här
1
Koka bulgur med skivad chili och hönsbuljong efter paketets anvisning. Låt ansade bönor ångkoka med ovanpå de sista 8 minuterna.
2
Lägg äggen i kokande vatten och låt dem sjuda utan lock 5 minuter. Knäck skalen, spola i kallvatten och skala äggen. Äggulan blir krämig sås.
3
Bena eventuellt ur sardinerna: Lyft försiktigt hela ena sidan med bordskniv, ta bort ryggraden och lägg ihop fisken igen.
4
Fördela bulgur, bönor, tomater, kapris och ägg på portionstallrikar, flingsalta och svartpeppra över. Lägg på sardiner och timjan. Servera med bröd.