Fetaostsås med gurka

Du behöver ½ urkärnad gurka 100 g fetaost 1 ½ dl fet naturell yoghurt, ex turkisk yoghurt (10%) salt och svartpeppar ev pressad citronsaft Gör...

Tillagningstid: 5 minuter
4 portioner

Du behöver

  • ½ urkärnad gurka
  • 100 g fetaost
  • 1 ½ dl fet naturell yoghurt, ex turkisk yoghurt (10%)
  • salt och svartpeppar
  • ev pressad citronsaft

Gör så här

1
Mixa samman gurka och fetaost med lite av yoghurten. Rör ner resten av yoghurten och smaka av med salt, peppar och eventuellt citronsaft.

2
Låt stå i cirka 20 minuter före servering. Har såsen vätskat sig när du låtit den stå är det bara att röra om i den så blir den krämig och fin igen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top