Du behöver
- 1 kg kycklingdrumsticks (kyckling ben)
- 1 dl fet naturell yoghurt, ex turkisk yoghurt (10%)
- 2 msk ljus soja
- 1 ½ msk färskpressad ingefärssaft
- 2 vitlöksklyftor
- ½ tsk svartpeppar
- Övrigt
- Sticky mango-glaze till grillning
Gör så här
1
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar och häll på marinad. Blanda allt noga och låt marinera i kylskåp i minst 4 timmar.
2
Ta upp kycklingen ur påsen och torka av marinaden. Krydda med salt och pensla med mangoglazen.
3
Grilla kycklingen över fin men inte för het glöd i cirka 15–20 minuter eller tills kycklingen är helt genomlagad. Vänd på den då och då under tiden. Pensla den kontinuerligt med glazen, ta lite glaze åt gången och låt den karamelliseras av hettan från glöden så kommer kycklingen att bli härligt “sticky”.