Kycklingdrumsticks med yoghurtmarinad

Du behöver 1 kg kycklingdrumsticks (kyckling ben) 1 dl fet naturell yoghurt, ex turkisk yoghurt (10%) 2 msk ljus soja 1 ½ msk färskpressad ingefärssaft...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg kycklingdrumsticks (kyckling ben)
  • 1 dl fet naturell yoghurt, ex turkisk yoghurt (10%)
  • 2 msk ljus soja
  • 1 ½ msk färskpressad ingefärssaft
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ tsk svartpeppar
  • Övrigt
  • Sticky mango-glaze till grillning

Gör så här

1
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar och häll på marinad. Blanda allt noga och låt marinera i kylskåp i minst 4 timmar.

2
Ta upp kycklingen ur påsen och torka av marinaden. Krydda med salt och pensla med mangoglazen.

3
Grilla kycklingen över fin men inte för het glöd i cirka 15–20 minuter eller tills kycklingen är helt genomlagad. Vänd på den då och då under tiden. Pensla den kontinuerligt med glazen, ta lite glaze åt gången och låt den karamelliseras av hettan från glöden så kommer kycklingen att bli härligt “sticky”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top