Lammkotletter i marinad

Du behöver 3 vitlöksklyftor 1 urkärnad chili, t ex spansk peppar 1 ½ msk fisksås ¾ dl rapsolja 1 tsk strösocker 1 ½ lime, rivnet...

Tillagningstid: 25 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad chili, t ex spansk peppar
  • 1 ½ msk fisksås
  • ¾ dl rapsolja
  • 1 tsk strösocker
  • 1 ½ lime, rivnet skalet och saft
  • 6 lammkotletter
  • salt
  • 1 ½ dl finhackad mynta, koriander och thaibasilika (hårt packat)

Gör så här

1
Pressa eller riv vitlöksklyftorna, hacka chilin fint. Blanda med fisksås, rapsolja, socker, rivet skal och saft från lime. Klappa in marinaden på lammkotletterna och låt marinera i minst 2 timmar i kylskåp, gärna längre.

2
Krydda lammkotletterna med lite salt på båda sidor och grilla dem cirka 3–4 minuter på varje sida. Lägg upp kotletterna på ett fat och strö hackade örter över före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top