Lemonad med lime och basilika

Du behöver 1 ½ dl strösocker 1 liter vatten 1 ¼ dl limesaft 10 + 10 blad thaibasilika rikligt med is Gör så här Koka...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 liter vatten
  • 1 ¼ dl limesaft
  • 10 + 10 blad thaibasilika
  • rikligt med is

Gör så här

Koka upp socker, vatten och 10 basilikablad och låt sjuda tills sockret löst sig. Dra allt från värmen, tillsätt limesaften och låt allt kallna under lock.Sila av bladen från lemonaden och häll den i en karaff med mycket is. Lägg i ytterligare 10 basilikablad, både som dekoration och extra smaksättare och servera lemonaden isande kall.


Kommentar:
Tips! Här smaksätter vi lemonaden med lime och thaibasilika. Vill du göra den lite mer vuxen i smaken kan du smaksätta med gin.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top