Mango jerksauce

Du behöver ½ gul lök 2 vitlöksklyftor ½ urkärnad habanero (eller valfri chili) 2 msk olivolja 1 tsk hel krydpeppar 100 g muscovadosocker 1 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • ½ gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ urkärnad habanero (eller valfri chili)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk hel krydpeppar
  • 100 g muscovadosocker
  • 1 msk äpplecidervinäger
  • 1 lime, saften
  • 1 dl vatten
  • 225 g mango (fryst och tinad)
  • salt

Gör så här

1
Hacka lök, vitlök och habanero. Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs löken och chilin tills löken mjuknar. Tillsätt övriga ingredienser och koka upp.

2
Låt koka på medelvärme i 10–15 minuter (beroende på storlek på kastrullen) eller tills såsen kokat ihop. Smaka av med salt och mixa såsen slät. Servera gärna såsen varm eller ljummen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top