Musselgryta med chili och koriander

Du behöver 2 kg blåmusslor 1 knippe bladpersilja 2 msk olivolja 2 tsk korianderfrön, stötta 3 schalottenlökar, skivade 1 röd chili, skivad 4 vitlöksklyftor, skivade...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 kg blåmusslor
  • 1 knippe bladpersilja
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk korianderfrön, stötta
  • 3 schalottenlökar, skivade
  • 1 röd chili, skivad
  • 4 vitlöksklyftor, skivade
  • 5 dl torrt vitt vin
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Skölj musslorna noga och avlägsna det lilla skägget som oftast sitter mellan skalhalvorna. Enklast är att dra bort det med hjälp av en skalkniv. Släng de musslor som är öppna och inte sluter sig när du knackar på dem, kassera även trasiga musslor.

2
Plocka bladen från persiljan, hacka dem, spara stjälkarna. Häll oljan i en stor kastrull med lock, fräs korianderfrön, schalottenlök, chili och vitlök i någon minut på medelvärme utan att de får färg. Höj värmen till max. Häll i musslorna och rör runt, tillsätt vinet. Koka upp under lock, koka tills musslorna öppnat sig, det brukar ta 3–5 minuter. Rör om ett par gånger under kokningen.

3
Lyft upp musslorna på ett fat, häll grädden i spadet och koka ihop under 3–4 minuter, smaka av med salt och peppar. Lägg i musslor, hackad persilja och spadet som samlats på fatet. Koka upp så musslorna blir varma. Ställ grytan på bordet eller lägg upp i en skål. Servera med ett gott bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top